Teams

Heb je interesse in rugby en wil je een keer een training mee doen? Neem dan contact op met het bestuur van The Elephants. Voor nieuwkomers is er in het begin van het jaar een speciale Jonghe Honden en Puppie training/cursus. Deze is vrijblijvend en wordt op dinsdag en donderdag gegeven. Inschrijven voor deze cursus kan via info@elephants.nl.

Er is altijd een plekje voor jou op het veld!

Herenteam

Het herenteam van E.S.R.C. The Elephants bestaat uit een variété van spelers. De TU/e en de Fontys bundelen hun krachten om samen een prachtig team te vormen, met dikke, dunne, slome, snelle, sterke, lenige, maar vooral fanatieke rugbyers. Momenteel spelen de heren in de derde klasse zuid, waarin zowel de 1e en 2e als de 3e helft heel serieus genomen worden. Per seizoen worden er tussen de 15 en 20 wedstrijden gespeeld. Er wordt iedere dinsdag en donderdag getraind aan de Vijfkamplaan, waarbij de trainers nieuwe skills aanleren en proberen het team zo fit mogelijk te krijgen. Ook naast het veld wordt er goed aan de bonding gewerkt, waar de La Route ook zeker een grote rol in speelt. Het summum van de bonding is wel de jaarlijkse trip! Daar kunnen we helaas niks over vertellen. Ook zijn de heren vooral in de zomermaanden aanwezig op toernooien, zoals het Ameland Beachrugby-toernooi, onder het pseudoniem RC Precum. Vanaf het seizoen 2023 hebben de Elephants naast hun H1 team ook een cluster met Tarantula.

Heren training:
Dinsdag vanaf 20:00 uur aan Vijfkamplaan 31
Donderdag vanaf 20:00 uur aan Vijfkamplaan 31

 

 

 


Damesteam

De dames van Rugby Club Eindhoven en Eindhovense Studenten Rugbyclub The Elephants vormen samen één team: The Lions. Wij trainen twee keer per week samen en spelen op zondagen een wedstrijd. We zijn een relatief jong team met veel speelsters tussen de 17 en 30 jaar oud.

We spelen al vier jaar in deze samenstelling en in dit seizoen komen we uit in de tweede klasse, waarbij we ongeveer 16 wedstrijden per jaar spelen. Op dinsdag- en donderdagavond trainen we met het hele team, waar onze trainers Anna en Caro en verschillende gasttrainers en geblesseerde spelers helpen om onze rugbyskills, conditie, kracht en samenwerking als team nog beter te maken.

We staan niet alleen samen sterk in de scrum en op het veld, maar ook daarnaast. Na wedstrijden en trainingen zijn we vaak te vinden in het clubhuis om de wedstrijd of training af te sluiten. Verschillende commissies zijn actief om de jaarlijkse trip naar het buitenland, spel- en borrelavonden te organiseren. Na het reguliere seizoen laten we ook jaarlijks onze (beach)rugby- en partyskills zien op verschillende toernooien.

Dames training:
Dinsdag vanaf 19:30 uur aan Vijfkamplaan 31
Donderdag vanaf 19:30 uur aan Vijfkamplaan 31