Geschiedenis

Geschiedenis

E.S.R.C. The Elephants is een studenten rugbyvereniging die is opgericht in 1972 door Jacques de Mooij. De vereniging bestond destijds alleen uit een herenteam.  In 1975 voegden zich ook dames bij The Elephants. Deze clusterden met het damesteam van Rugby Club Eindhoven. Na wat variatie in clustering is het huidige damesteam wederom een cluster met RCE.

Elephants geschiedenis rugby foto
Dames geschiedenis team

Op 12 april 1975 speelden de dames van The Elephants de eerste damesrugby wedstrijd ooit in Nederland. De tegenstander waren de dames uit Wageningen, die de wedstrijd wonnen met 4-0. Beide teams hadden pas 2 weken getraind voor de wedstrijd. Beelden van deze westrijd zijn hier te zien.

De gouden jaren van The Elephants qua spel waren van eind jaren ’80 tot midden jaren ’90 met drie ingeschreven herenteams en een damesteam.

Een aantal van de huidige tradities zitten er al van jongs af aan in, zoals de yell voor de wedstrijd. Even als commentaar leveren op het bestuur en het zingen van allerlei prachtige liederen. De traditie van op trip gaan zit er ook al gelange tijd in. De eerste trip (waarvan wij weten) ging naar Engeland in 1978. Voor de dames begon deze traditie iets later. Die gingen in 1986 voor het eerst op trip, weliswaar ook naar Engeland.

Geschiendenis teamfoto elephants
Geschiedenis 3e lustrum Elephants

Bij zo een mooie vereniging kan een clublied natuurlijk niet ontbreken. Sinds de olifant zich kan herinneren wordt dit lied met volle trots uit volle borst meegezongen. Door de jaren heen is het ritme wat veranderd, maar de boodschap blijft hetzelfde!

Lang leve de Elephants nondeju.
Lang leve de Elephants nondeju.
Lang leve de scrum/lijn.
Lang leve de scrum/lijn.
Lang leve de Elephants nondeju.

 

 

Toevoegingen, fouten, opmerkingen, gemissen of nog leuke foto’s voor deze pagina? Neem dan even contact op met het huidige bestuur.