Team The Purple Lions

The Purple Lions

Eindhoven Lions teamfoto Hyped 2023

De dames van Rugby Club Eindhoven, Eindhovense Studenten Rugbyclub The Elephants en Rugbyclub Wageningen vormen samen één team: The Purple Lions. Wij trainen twee keer per week samen en spelen op zondagen een wedstrijd. We zijn een relatief jong team met veel speelsters tussen de 17 en 30 jaar oud.

RCE en The Elephants spelen al vijf jaar in deze samenstelling, maar sinds dit seizoen speelt RC Wageningen ook mee. We komen uit in de tweede klasse, waarbij we ongeveer 16 wedstrijden per jaar spelen. Op dinsdag- en donderdagavond trainen we met het hele team, waar onze trainer Aïsha en verschillende gasttrainers en geblesseerde spelers helpen om onze rugbyskills, conditie, kracht en samenwerking als team nog beter te maken.

We staan niet alleen samen sterk in de scrum en op het veld, maar ook daarnaast. Na wedstrijden en trainingen zijn we vaak te vinden in het clubhuis om de wedstrijd of training af te sluiten. Verschillende commissies zijn actief om de jaarlijkse trip naar het buitenland, spel- en borrelavonden te organiseren. Na het reguliere seizoen laten we ook jaarlijks onze (beach)rugby- en partyskills zien op verschillende toernooien.

De goede banden tussen de Eindhovense rugbyers en RC Wageningen bestaat al erg lang. Wist je bijvoorbeeld dat The Elephants tegen RC Wageningen de eerste vrouwen rugbywedstrijd van Nederland was? Al bijna meer dan 50 jaar geleden!

Lotte Heeren rugby actie foto

Trainingen
Dinsdag & donderdag
20:00-21:30
Vijfkamplaan 31 Eindhoven

Wedstrijden
Zondag is rugbydag! Rond de 16x in het jaar zijn we op zondag te vinden op het rugbyveld.

Staff

Aïsha Demba trainer Purple Lions

Trainer

Aïsha Demba

Marianna foto teamcaptain

Team Captain

Marianna (RCE)

Fleur Michiels Foto Teammanager

Team manager

Fleur Michiels

Nieuwsgierig geworden?

Kom een keertje vrijblijvend mee trainen!